Chinareis – Dag 11 & dag 12

Dag 11, 25/04/2017

7:30 op school. Hiep hoi. Iedereen weer vroeg op dus. Na een grondig afscheid met hier en daar een klein traantje sloten wij het schoolbezoek af.

Het was tijd om naar onze laatste stop in China te gaan. Shanghai.

Een busreis van 3 uur zou ons naar deze westerse wereldstad brengen.

Het moment dat we de stad binnen reden, werd het duidelijk dat deze stad heel anders was dan alle anderen waar we geweest waren.

Shanghai bestaat uit veel westerse wijken. Dit komt doordat landen als Frankrijk en Engeland zich rond 1840 in de stad vestigden. Hierdoor zie je veel gebouwen die uit Parijs of Londen kijken te komen.

Het eerste dat op het programma voor vandaag stond was inchecken in het hotel en eventueel omkleden. Helaas waren niet alle kamers beschikbaar, waardoor iedere buddygroep 1 kamer kreeg om om te kleden en koffers te dumpen. Een kwartier met 10 meiden op 1 hotelkamer om je om te kleden. Oftewel een kleine chaos.

Na het inchecken was het tijd voor de lunch. In een klein restaurantje hebben we heerlijk gegeten. Volgens meerdere het lekkerst tot nu toe.

Tianzifung road stond na de lunch op het programma. Een voor Chinees begrip kleine wijk helemaal in Franse stijl. Kleine straatjes vol met winkeltjes. We kregen een half uurtje de tijd om rond te lopen en te shoppen.

Na Tianzifung road reden we naar Nanjing road. De Time Square van Shanghai en de meest westerse straat van de hele stad. Nanjing road was de winkelstraat vol met bekende merken. Denk aan de M&M store, Louis Vitton en Kentucky Fried Chicken. Ook hier kregen we tijd om te shoppen. 2 uur maar liefst.

Voor een groep was er de mogelijkheid om met de leraren mee te gaan naar de achterliggende straatjes.

2 uur later verzamelden we weer om naar het avondeten te gaan. We gingen naar een klein restaurantje, waar we weer heerlijk aten.

Als laatste vandaag gingen we naar Pudong by night. Oftewel het uitzicht van het economisch centrum van Shanghai vanaf de andere kant van de rivier. ’s Avonds met alle lichtjes aan was het een prachtig gezicht. En een perfecte laatste stop van deze dag.

Dag 12, 26/04/2017

Het was weer een vroege ochtend, helaas met regen. Om 7:40 werden wet verwacht in de lobby. Helaas konden we niet meteen weg, doordat een auto de weg blokkeerde. Hierdoor kon de bus niet van de parkeerplaats af. Na een hoop geregel van de hotelmedewerkers kwam de eigenaar van de auto aanlopen en konden we weg.

De eerste stop was het Fuxing park. Een park gebouwd in Frans, Europese stijl. In het park was van alles te doen op deze vroege ochtend. Er stonden mensen te dansen, te zingen en er was een soort komedie show bezig. We kregen wat vrije tijd om rond te lopen, maar we moesten op tijd terug zijn voor een profielwerkstuk presentatie.

Als tweede stond het huis van Enlai op het programma, maar dit was dicht wegens renovatie. Dus liepen we iets verder naar het Shanghai museum of Sun Yat Sen former residence. Hier kregen we weer tijd om rond te lopen.

Als laatste voor de lunch stond een thee ceremonie op het programma. De groep werd in tweeën gedeeld en iedere groep werd in een kleine ruimte gezet. Hier stond een lage tafel met kleine stoeltjes er omheen. Hier kregen we een traditionele thee ceremonie, oftewel we kregen uitleg over de verschillende werkingen van de verschillende thee soorten en we mochten natuurlijk thee proeven. En net als bij alle andere demonstraties kregen we achteraf de tijd om rond te kijken in het bijbehorende winkeltje.

Na de theeceremonie was het tijd voor de lunch. Een stukje verder van waar we waren bevond zich een oud stadsgedeelte in deels Franse stijl, waar nu allerlei winkeltjes in zaten. Hier gingen we eerst lunchen en daarna kregen we tijd om rond te lopen en om te shoppen.

Na deze Franse wijk reden we door naar een ander deel van de stad, ook gebouwd in Franse stijl. Midden in de wijk bevond zich een plein met daar weer middenin een fontein met de drie oudste goden van China. Dit was natuurlijk ons verzamelpunt. We kregen weer wat vrije tijd om rond te lopen en ergens wat te drinken, eten of kopen.

Het plan was eigenlijk om naar de oude conferentie hal van de communistische partij te gaan, maar die was helaas al gesloten.

’s Avonds na het avondeten gingen we naar een acrobatiek show. Het was een show vol spectaculaire acts. Denk aan turn acts, er was een goochelaar, een jongleur,een slangenmeisje en een trio die een act deed met potten. Deze geweldige show maakte een einde aan deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *