Chinareis – Dag 8

Dag 8 22/04/2017

Onze ochtend begon rustig met een verzameltijd van 9:00 uur. Meerdere van de groep hebben dan ook gebruik gemaakt van de extra uurtjes deze ochtend door naar het park tegenover het hotel te gaan. Anderen hebben hun slaap voor een paar uurtjes verlengd.

De tempel van Confucius was de eerste stop voor vandaag. In de straat naar de tempel toe bevonden zich allemaal kleine winkeltjes waardoor de goede sfeer er meteen in zat. De tempel zelf was minder groot dan de meeste verwacht hadden en werd voor een deel gerenoveerd. Voor de middelste tempel stond een groot beeld van Confucius en aan beide zijkanten stonden twee grote bakken gevuld met water en twee rekken volgehangen met rode wenskaartjes. In de twee grotere bakken stonden 5 kleinere bakjes met ieder een gelukswens erin, zoals een goed huwelijk of een goede studie. In de grotere bak gooiden mensen muntjes en door het water bepaalde het lot in welk kleinere bakje het muntje zou vallen.
Na een kleine rondleiding op het terrein van de tempel kregen we een uur vrije tijd om of de tempel nog verder te bekijken of om de winkeltjes in het straatje te bezoeken.

De lunch vond weer plaats in hetzelfde restaurant als gisteren. Er stonden dan ook ongeveer dezelfde gerechten op het menu. Allemaal goed bereid en lekker.

Na de lunch was het tijd om naar Suzhou te rijden. Een 3 uur durende busreis. Ook deze tijd mocht zelf ingevuld worden. Het eerste uur zou rustig zijn, zodat mensen konden slapen of bijschrijven in de notitieboekjes. De 2 uren erna mocht er muziek op en was het natuurlijk tijd om Brabant nog even te oefenen.

Drie uur later kwamen we aan in Suzhou waar de groep in tweeën werd gedeeld.  Het ene deel ging naar de eerste ronde van de voetmassage en het andere deel ging inchecken in het hotel. Na 40 – 50 minuten werd de 2e groep naar de voetmassage gebracht en ging de 1e groep naar het hotel. De voetmassage was voor de meeste een combinatie van raar en vreemd, maar toch een goed resultaat. Eerst werden je voeten in een bak met kokend water gestopt, om ze schoon en geurvrij te maken. Terwijl je voeten halfdood gingen van de warmte werden je schouders, nek en armen hardhandig los gemaakt. Daarna werden je voeten, kuiten en bovenbenen onder handen genomen.

Na deze ervaring was het tijd om wat te gaan eten. Het restaurant was zelf wat minder volgens de meerderheid, maar het eten was goed. En toen, na het eten was het tijd voor dat waar velen al meerdere keren om hadden gevraagd. Karaoke.

We werden door onze gids, Donald, naar een karaoke bar gebracht in een van de gebouwen van het hotel. Nou ja, bar, we werden naar een kamer gebracht met een computer, een beamer en 2 microfoons. Na een paar bekende nummers zat de sfeer er goed in en stonden we met de hele groep mee te blèren.
Op een gegeven moment werd er in de zaal waar de kamer op uit kwam ook muziek gespeeld, dus een deel ging natuurlijk lekker dansen op het podium. Net als een avondje stappen, werd er gezegd. Echter stonden er deze avond in een keer een stuk of 15 Chinezen te kijken en te filmen.

Zo werd deze dag muzikaal afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *