Welkom

Welkom op onze site!

Deze site is ontwikkeld voor de chinareis van het Strabrecht College in de meivakantie van 2017. Deze reis vindt eens in de twee jaar plaats voor de vwo leerlingen. Die op dat moment in de 5e klas zitten.

Voorafgaand aan de reis krijgen de leerlingen een module gedurende een half jaar waarin ze veel leren over China. Ze leren onder andere over de geschiedenis, de geografie en de economie van China. Dit zijn extra lessen bovenop het normale rooster van een vwo 5 leerling, en vinden plaats op maandag. Tijdens deze module doen we ook andere dingen naast de gewone lessen waarvan we u natuurlijk op de hoogte houden, denk hierbij aan een bezoek aan de universiteit van Leiden waar we lessen Sinologie krijgen.

Op deze site vindt u een blog die tijdens de reis dagelijks bijgehouden gaat worden. Daarnaast vindt u een pagina met informatie over ons (de leerlingen en leraren) en een pagina met beschrijvingen van plekken waar we heen gaan.


fullsizerender

Hoi!

Dit zijn wij! Eveline (links) en Fleur (rechts).

Eveline: Ik ben 16 jaar en enorm gek op reizen! Ik heb het geluk dat ik al een paar verre reizen heb mogen maken, maar grijp alle kansen aan om nog meer reizen te maken, zo dus ook naar China. Ik vind vooral de geschiedenis van landen heel interessant, en zeker van China omdat het iets compleet anders is dan we hier in het westen kennen. In mijn vrije tijd speel ik softbal of ben ik het liefst met vrienden of familie.

Fleur: Ook ik ben 16 jaar en gek op reizen! Ondanks dat ik nog geen verre reizen heb gemaakt, weet ik zeker dat reizen echt iets voor mij is. Ik vind de cultuur en historie van een bepaald land of een bepaalde stad altijd heel interessant en ik probeer dan ook zoveel mogelijk te weten te komen. Daarnaast ben ik enorm gek op fotografie, iets wat op reis goed van pas komt. In mijn vrije tijd vind je mij op het hockeyveld of bij mijn vrienden of familie.

Wij doen dit jaar de PR-groep van de Chinareis. Dit betekent dat wij dus deze website op moeten zetten, een programmaboekje moeten maken, de reis vertegenwoordigen op de open dag van het Strabrecht College en zorgen voor al het contact naar buitenaf. Dit doen wij met heel veel plezier! Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de reis of iets anders, aarzel dan niet en stuur gerust een mailtje naar eveline.wolters@gmail.com of fleurcroon@gmail.com